Az élelmiszerek vegyi szennyezettségével foglalkozó 17/1999 EüM rendelet szerint a szeszesitalok megengedett réztartalma 10 mg / kg lehet.
17/1999. (VI. 16.) EüM rendelet
az élelmiszerek vegyi szennyezettségének megengedhető mértékéről
3.2. Élelmiszerek maximális fémtartalma
(valamennyi forrásból: környezeti, illetve technológiai szennyeződés, természetes tartalom)
Minden megállapított maximális szint az adott élelmianyag ehető részére, illetve fogyasztásra kész állapotára vonatkozik.
3.2.1.
3.2.2. Hazai maximális szintek
Élelmiszercsoport, illetve élelmiszerfajta | Fémtartalom, teljes tömegre számítva, mg/kg |
| As | Hg | Pb | Cd | Cu | Zn |
|
|
|
|
|
|
|
Bor, sör és egyéb szeszes italok | 0,1 | 0,01 | 0,2 | 0,02 | 10,0 | 10,0 |