A pálinkavizsgálatot az Organofil Kft. végzi:
1045 Budapest, Berlini út 47-49. 3. ép. 113.
A Kft. 2005-től 2014. márciusig az MTA Kémiai Kutatóközpontban, jelenleg a Berlinipark területén bérelt laboratóriumban működik. Alaptevékenysége szerves kémiai kutatásfejlesztés. Több évtizedes analitikai tapasztalatunk alapján ajánljuk szolgáltatásunkat.
A pálinkavizsgálat részei és az áraink áfával (2023. január 1-től)
1. Metanoltartalom meghatározása: 7 200.- Ft
Az összes pálinka esetén szükséges elvégezni.
2. Réztartalom mérés: 6 000.- Ft
Akkor javasoljuk, ha a pálinkafőző készülék tartalmaz réz alkatrészeket.
3. Hidrogéncianid- és réztartalom mérés: 8 400.- Ft
Csonthéjas gyümölcsökből (csersznye, meggy, barack, szilva) főzött pálinka esetén szükséges, különösen akkor, ha a gyümölcs magja is belekerült a cefrébe.
4. Akroleintartalom mérés: 10 200.- Ft
Akkor indokolt, ha a cefrébe földes és túlérett gyümölcs került.
5. Mintaelőkészítés: 3 600.- Ft
Nem tiszta gyümölcspárlatok (ágyaspálinka, hordóban érlelt pálinka, kevert italok, borok) csak előkészítés (desztillálás) után alkalmasak metanoltartalom mérésre.
A vizsgálat eredményéről bizonylatot készítünk és adunk át a Megrendelőinknek.
Az árak a posta- és bankköltséget nem tartalmazzák.
A szükséges minta mennyisége
Minden vizsgálathoz 10-10 mL pálinka szükséges, tehát négyféle vizsgálathoz 40 mL (kb. fél deci, amit nem szükséges vizsgálatonként külön üvegbe csomagolni).
A minta eljuttatás módja:
1. Személyesen
2. Postai úton